חלום על תינוקת בלי לשון

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

23/06/2018 | 09:48 | מאת: נועה

היי, אשמח לפירוש החלומות הבאים: חלמתי שאני פותחת את הארוו בגדים בחדר ומוצאת תינוקת עטופה בשמיכה שחורה. זכור לי שהבנתי בחלום שזאת הבת של אחותי ( יש לה 2 בנות והתינוקת בחלום היא השלישית שנולדה). הוצאתי אותה מהארון ושמתי על המיטה. אני זוכרת שממש נקשרתי אליה וכל הזמן באתי לבדוק אם היא בסדר. פתאום ראיתי לשון על המיטה! הלשון שלה ואמרתי לאמא שליי שענתה לי ״מה אני יכולה לעשות״ אני זוכרת שאמרתי לה אמא זה מסוכן היא תיחנק ונכנסתי להיסטריה התינוקת התחילה להיחנק ואני התחרפנתי איך אמא שלי לא מגיבה למצב ורק נשארת לשבת ולעשן סיגריה. צעקתי לה שוב שתעשה משהו ולא הגיבה, אחריזה כבר לקחה אותה לידיים אבל היה נראה שכבר אין מה לעשות ופתאום קמתי! חלום נוסף הוא שהאקס שלי שאנחנו פרודים כבר שנה וחצי פשוט הופך אותי עם הראש למטה ומתחיל לשרוף אותי מלמטה. מה המשמעות של החלומות הנוראיים האלה?

שלום נועה, האם את נועה שחלמה את "החלום החוזר על רצח" לפני כשבוע? נתנאל

23/06/2018 | 14:19 | מאת: נועה

לא, זו פעם ראשונה שאני מגיבה בפורום

כפי שכבר נאמר כאן בעבר, חלומות עוסקים לא פעם בניסיון לעבד רגשות מורכבים שלא הצלחנו להטמיע אותם מספיק בנפשנו. נראה לי שהחלום הראשון שתיארת עוסק במערכת היחסים המשולשת וכנראה טעונה בינך לבין אמך ובין אחותך. השפה של החלום הינה סימבולית והדימויים שמופיעים בה מייצגים את המורכבות הזו שלעתים אינה מודעת, ועוזרת להוציא אותם לאור (כאילו מוציאים מן הארון לאוורור). כך למשל הלשון של בת אחותך המנותקת ממנה בחלום ובשל כך היא נחנקת, יכולה לסמל את הקושי לבטא במילים את הכעסים המודחקים שיש ביחסים בין שלשתכן ושהקושי לבטא אותם עלול לעורר תחושה של חנק. לדעתי, בחלום את נותנת ביטוי חלקי לכעסים אלו ויתכן שהוא מסמן לך לנסות ולבטא במילים תחושות אלו. בדומה לכך גם בחלום על האקס שלך קיימים להערכתי רגשות שליליים שלא עובדו עדיין ושגורמים לך תחושות שכאילו זה הופך את עולמך ו"שורף" אותך מלמטה. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה