חלום על גניבת רכב וניסיון מציאתו

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

05/06/2018 | 10:10 | מאת: סיגל84

חלמתי שאני נוסעת עם הוריי בעלי והוריו לחגוג משהו מחוץ לעיר .. וכולם נוסעים ברכב שלי באיזשהו שלב נכנסנו למועדון לילה .. כשיצאנו ממנו גיליתי שהרכב שלי נגנב .. ואין לנו איך לחזור הביתה .. חמי ישר אמר עם טון קצת מאוכזב שלא בא ברכבו הפרטי .. נחזור עם 2 מוניות חזרה הביתה .. ואני שמצד אחד לא רציתי לעכב אותם .. רציתי בכל זאת למצוא את הרכב .. אבי עזר לי לתשאל אנשים במועדון ושהיה לפני שוויתרנו .. מצאתי את הגנבת .. הפצרתי בה לומר לי איפה הרכב .. והבנתי שהמפתחות נזרקו במגרש מכוניות הרוסות והרכב במקום אחר .. מצאנו בסוף את המפתחות כשכולם בטוחים שאין סיכוי שנמצא .. והתעוררתי עוד לפני שמצאנו בסוף את הרכב .. חלום מוזר !! מה משמעותו??

סיגל שלום, חלומות עוסקים לא אחת בעיבוד תכנים ומצבים קונפליקטואלים בחיינו בעבר ובהווה. זה יכול להיות חיפוש, אובדן, צורך בשינוי וכו. מכיוון שאין רקע עליך ולאור מה שנמסר בחלום, ייתכן שהחלום עוסק בחיפוש מפתח לסיטואציה כלשהי איתה את מתמודדת כיום או התמודדת בעבר. המפתח בחלום יכול לרמוז על צורך בסגירה של משהו ישן או פתיחה של משהו חדש . בברכה, אורית

05/06/2018 | 11:57 | מאת: סיגל

תודה על התגובה המהירה .. האם יש משמעות לכך שאבי עזר לי .. ובעלי כלל לא היה מורגש בחלום ? יש לציין כי בדרך כלל בעלי הוא הבן אדם הראשון שאני פונה אליו בעצה ובקונפליקט ..

לצערי לא אוכל לענות לשאלתך במסגרת זו. אוכל לאמר שהדמויות בחלום הן לא בהכרח האנשים האמיתיים בחיים אלא מה שהם מייצגים עבורנו

07/06/2018 | 17:02 | מאת: אלי אבידר פסיכולוג

אוסיף גם שחלומות מסוג זה נפוצים מאד. היות והתלות שלנו במכוניות גברה והיות ותעבורה היא הכרחית היא הפכה לנושא בחלומות של רבים. כולל המוטיב של אובדן גניבת מפתח. החלום מלא פתרונות תנועה .את מציינת שהתעוררת לפני שמצאו את הרכב כלומר הייתה ציפיה לכך. חלומות הם דרך לארגן אותנו לקראת חוויות של חוסר אונים קשיים ומעצורים בחיים. הם כנאה ביטוי ליום שקדם לחלום אבל גם הכנה ליום שאחריו. יש לציין שיש נושא של מועדון לילה שיתכן שמסמן סוג של בילוי שאולי מעורר סוג של תהיות ולכן סופו מסתיים בבעייה.זו ספוקלציה.אלי אבידר פסיכולוג ממנהלי הפורום[פחות פעיל לאחרונה]

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה