חלום על תינוק שחוזר כמה פעמים עם משמעויות שונות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

14/04/2018 | 17:19 | מאת: ספיר

לפני שבוע חלמתי שאני בהריון, ושאני ממש מתרגשת מזה ומחזיקה את הבטן בלי סוף. השבוע חלמתי שיש לי תינוק בידיים ואני יודעת שהוא שלי, אבל בסוף החלום אני מספרת שהוא מאומץ. התחתנתי לפני חודשיים ואין איזשהו לחץ להביא ילד. חייבת לציין שיש לי פחד ללדת ואני חושבת על זה כל הזמן. אני רוצה להבין מה הפירוש של כל אחד מהחלומות והאם יש קשר בינהם.. תודה.

שלום ספיר, להערכתי שני החלומות עוסקים בחוויה האמביוולנטית שקיימת אצלך לגבי האפשרות להיות בהריון ולהפוך לאם, והחלומות הללו נועדו לעבד את החרדות והחששות שיש לך בקשר לכך. בחלום הראשון את מתרגשת מהיותך בהריון ונראה שאת מחזיקה את בטנך הן מתוך האהבה והרצון להגן על העובר שבתוכך, אבל אולי גם מתוך תחושת הכאב והחשש מן הלידה שאמורה להתרחש. בחלום השני, את מעדיפה לספר על התינוק שילדת כאילו הוא מאומץ ונראה שכך את מנסה למנוע מעצמך כביכול את הפחד מן הלידה, ועדיין להיות אם. ההחלטה לגבי העיתוי והרצון ללדת, בהתחשב בפחדים הטבעיים הקשורים בכך, הינה החלטה אישית מאד. יתכן שהחלומות הללו מסמנים שאת זקוקה עדיין לזמן כדי לעבד את החששות שלך בנושא וכדי להיות שלמה יותר עם עצמך לגבי תהליך הלידה. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה