חלום על עכביש ענק וזינוק מהמיטה בעקבות זאת

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

16/02/2018 | 01:08 | מאת: דנה

זה חלום שחלמתי כבר בפעם השלישית. בחלום אני ישנה במיטה ופתאום משום מקום אני מתעוררת ורואה למרות שבכלל חושך אני מצליחה לראות עכביש ענק הולך על הקיר, אני בעצם באותו הרגע לא מודעת לעובדה שזה חלום ואני מזנקת מהמיטה וממש מאמינה שיש עכביש על הקיר ורצה מהחדר בבהלה. כל החלק הזה של הזינוק מהמיטה והריצה זה כבר קורה במציאות! לוקח לי המון זמן להשתכנע שבכלל חלמתי ואין שום עכביש ענק בחדר. בפעם הראשונה שזה קרה לפני שנה בערך הלב שלי דפק כל כך מהר והייתי זקוקה ממש להירגע ולשתות מים. שבועיים אחרי זה שוב קרה והפעם אחרי דקה בערך מהזינוק והריצה הבנתי שזה שוב חלום. מאז עברה כמעט שנה, שכחתי מהחלומות האלה והנה שוב נכנסתי לישון.. ישנתי בערך שעה עד ששוב פתאום בלי שום קשר אני בכאילו מתעוררת מהחלום, רואה עכביש ענק על הקיר (למרות שחשוך בחדר) מזנקת מהמיטה ורצה הכי רחוק שאפשר, הבנתי הפעם שזה חלום, זה אבל היה מפתיע ונבהלתי נורא, לקח לי כמה דקות להירגע ולהסדיר את קצב הלב. רציתי לשאול מה זה הדבר הזה?? למה זה קורה לי.. זה מפחיד אותי

לדנה שלום, הרבה פעמים אנחנו מתעוררים משינה עם מחשבות או תחושות מתוך תכנים שעליהם חלמנו בעת היקיצה, לעיתים אנו מתעוררים משינה עדיין עם המראות והקולות שנותרו מתוך החשיבה בשינה (חלום), מצב זה נקרא הזיות היפנופומפיות. כאשר חוויות חושיות בזמן ההירדמות נקראות הזיות היפנוגוגיות. למרות השם "הזיות" אין מדובר במצב פסיכוטי אלא בתופעה רגילה שאינה מעידה על בעיה או מחלה אלא חלק מהספקטרום של מצבי הביניים בין שינה ועירות. לרב, ההזיות ההיפנופומפיות, קשורות לתחושות של חוסר יכולת לזוז (אשר זהו אכן מאפיין של שנת REM תקינה) ולתכנים מפחידים של ישות שנמצאת בחדר או חרקים בחדר בדומה לתיאור שלך. למרות שהתחושה מבהילה ביותר, אין לך סיבה לחשוש מכך שמדובר בבעיה גופנית או רגשית. במידה והתופעה הזו מתרחשת לעיתים קרובות ומאד מפריעה לך, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע ברפואת שינה. לרב, החשש מחזרה של המצב גורמת ליותר מצוקה מהמצב עצמו, ועל כן, אם תוכלי לראות במצב הזה כאירוע חולף, גם אם תהיה לך שוב חוויה דומה, היא כבר לא תגרום למצוקה כה גדולה. רועי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה