חלום שממש הלחיץ אותי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

08/02/2018 | 17:51 | מאת: בת28

קצת רקע לפני- אבא שלי נפטר מסרטן לפני חצי שנה אחרי שנה של טיפולים. חלמתי בלילה שאני מקבלת ארון קבורה שאבא שלי נמצא בו ואני צריכה לקבור אותו. אני מכניסה את הארון למכונית שלי ונוסעת לאיזשהו מקום עם חנייה גדולה בה אני חונה. אני גוררת את הארון מהמכונית ואחרי כמה דקות הארון נשבר והגופה של אבא שלי נופלת, רק שזה לא באמת הוא אלא מין מומיה אדומה עם פה קצת פתוח (כשנפרדתי מאבא שלי אחרי שהוא נפטר הוא היה עם פה קצת פתוח). התעוררתי בתחושה מאוד קשה, אשמח לפירוש.

שלום לך, כפי שנאמר כאן בעבר, החלימה עוזרת לנו לעבד חוויות קשות שעברנו בחיינו. נראה שהחלום הזה מנסה לעבד את המוות של אביך, שהתרחש לפני כחצי שנה. בשונה מן המציאות, בחלום את עורכת את הקבורה של אביך באופן אישי ולא בעזרת המשפחה והקרובים. הדבר מדגיש שמדובר בתהליך הפרידה האישית שלך ממנו והקושי הכרוך בכך, מבחינתך. אין לנו מידע על מערכת היחסים שלך עם אביך במהלך חייך, אבל נראה שהחלום בוחן כיצד את אמורה לזכור אותו לאחר לכתו. המצרים הקדמונים היו חונטים את מלכיהם בדמות מומיה לאחר מותם, כדי להפוך אותם לנצחיים. ואולם המפגש עם אביך בדמות מומיה בחלום מותיר אותך בתחושה קשה. יתכן שמחלתו של אביך בסרטן הותירה בך רישום של זיכרון מכאיב ממנו כאילו איבד בגלל המחלה את המראה שהיה לו והדבר מקשה להיזכר בו כאדם החיוני עם נשמה ונוכחות, כפי שהיה בעבר. יתכנו כמובן גם הסברים נוספים אבל נראה שבשנת האבל על מותו את מנסה להבין את המשמעות של מותו ואיך הדבר ישפיע עלייך בהמשך דרכך. נתנאל

12/02/2018 | 23:39 | מאת: בת28

היי נתנאל, תודה על הפירוש, הוא בהחלט מסתדר לי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה