הרטבת לילה במיטה בגיל 17. ממה זה נגרם? איך למנוע?

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

17/09/2017 | 01:42 | מאת: אבג

הי, אני מקווה שזה הפורום המתאים.. אם לא, אשמח שתפנו אותי למקום המתאים. אז ככה, אני בן 17, בריא לחלוטין נפשית ופיזית. כרגע בחופש בבית ומחכה לתחילת לימודים במסלול עתודה. בחודש האחרון היו לי שלוש הרטבות במיטה. הפעם הראשונה הייתה לפני שלושה שבועות בערך, השנייה לפני שבוע והשלישית לפני יומיים. בפעם הראשונה התייחסתי לזה כאל טעות ושייכתי את זה לעובדה ששתיתי הרבה מים לפני השינה.. אבל זה קרה כבר פעמיים נוספות וזה ממש מטריד אותי (וגם מסובך להסתיר את זה לוגיסטית). ההרטבה הכי מאוחרת שאני זוכר חוץ מההרטבות היא באיזור כתה ו' (לפני כ6 שנים). הרטבה חד פעמית וגם אז הפתיעה אותי מאוד. חשוב לי לציין שלא היו מאורעות חריגים בתקופה האחרונה בכלל, אלא דווקא להפך. החיים שלי הרבה יותר רגועים ומספקים מאשר לפני כמה חודשים כשהייתי בשיא הלחץ של הבגרויות. אני לא כל כך מקפיד על שעות שינה קבועות, זה קשור לזה? בכל אופן, אני מאוד חושש שזה יקרה שוב. אתם יודעים ממה זה נובע? איך למנוע מקרים כאלה להבא?

19/09/2017 | 22:26 | מאת: אלי אבידר פסיכולוג ממנהלי הפורום

היי. אולי זה לפורום המתאים אבל די קרוב. התופעה שציינת לא בהכרח מבטאת בעייה נפשית. גם לא בעייה בכלל.עם זאת ייתכן שמדובר בקושי נאורלוגי כלשהו.גם יתכן שמדובר בסמפטום של בעייה בריאותית לא ידועה. מציע שתפנה לרופא נאורולוג או רופא כללי.אם לא יהיה ממצא- פנה לפסיכולוג או לפורום זה לברר כיוון פסיכולוגי.כל טוב.אלי אבידר

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה