חלמתי שהבת שלי (חס וחלילה) טובעת בבריכה למוות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/12/2016 | 00:48 | מאת: ורד

שלום, חלמתי שהבת שלי הקטנה (היא עדיין לא בגיל שיודעת לשחות) עומדת על שפת הבריכה ואומרת שרוצה להיכנס לבריכה, איני זוכרת אם הרשתי לה או לא, בכל אופן היא נכנסה וטבעה (חס וחלילה) ואבא שלה שנכנס להצילה (בהתמהמהות) לא הצליח להצילה, אני שהייתי שם וראיתי שטבעה גם לא קפצתי לבריכה להצילה אלא הלכתי סביב הבריכה, ובאופן תמוה ביותר לא היו לי רגשות של אבל בחלום בניגוד למציאות שאני כל-כך אוהבת את הבת שלי - מה עלי להבין לגבי חלום נוראי זה ? תודה מראש על פיתרון החלום .

שלום רב קיימת גישה לפיה חלומות מתרגלים מצבי סכנה או איום. כמו במקרה שלך כשהילדה גדלה ויכולה להיקלע לסכנות. מעין שחזור החרדות האפשריות. לעיתים קרובות הרגש מתבטא מטאפורית כדימוי ולא ממש מרגישים אותו בעת החלום. רק אחר כך הוא מורגש, כשמתעוררים. כך שמדובר בחלום חרדה סביב נושא המטריד הורים רבים. בברכה ד"ר רז אבן .

13/01/2017 | 10:43 | מאת: ורד

ד"ר רז אבן, לא כל כך הבנתי את תשובתך, תוכל להסביר מה כוונתך ? האם התכוונת שהחלום שלי סה"כ מבטא רגשות חרדה שעוברים על כל הורה כשהבריכה היא סתם דוגמא לאסון ? ובעצם תוכן החלום לא חס ושלום מנבא על אסון עתידי לביתי בבריכה או בכלל ? תודה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה