ד'ר זילר הנכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

26/11/2014 | 17:43 | מאת: איילת השחר

רציתי לשאול בקשר לעצב התנועה בפנים העלול להפגע בניתוח פלסטי כנזק בלתי הפיך איפה בדיוק הוא ממוקם.האם ניתן לנתח בלא להתקרב אליו? תודה מראש

02/12/2014 | 07:03 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב, העצב האחראי לתנועת מרבית שריר הפנים מפעיל באמצעות חמישה סעיפים ראשיים ואלפי קטנים יותר את השרירים מהמצח לצוואר. בניתוחים כמו מתיחת פנים וצוואר , חלק מסעיפי העצב קרוב לאזור הניתוח ועלול להפגע. הפגיעה נדירה למדי ולרוב חולפת מעצמה. פגיעה קבועה בסעיף ראשי של העצב נדירה מאוד וגורמת לשיתוק שריר או קבוצת שרירים באופן קבוע . זו אכן פגיעה קשה מאוד אם כי גם לה מוכרים פתרונות סבירים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית