סנטר כפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

07/10/2014 | 17:14 | מאת: מעיין

שלום רב ביתי בת 17 ומאז שהיתה ילדה קטנה יש לה מבנה פנים של סנטר כפול כמו לאביה ולסבתה. היא לא רזה אבל רחוקה מלהיות שמנה.המשקל שלה תקין לגובה וזו באמת לא הבעיה, רואים שזה תורשתי מאביה וסבתה..הבעיה היא שזה כל כך מציק לה ומפריע לה ואני רואה שהיא סובלת מזה במיוחד בשנות העשרב שלה. האם יש פתרון? מה אפשר לעשות? רק ניתוח? אני מבינה אותה ורואה את הבעיה אבל כמובן מנסה להגיד שלא צריך להתייחס... מודה לך על התשובה.

13/10/2014 | 07:14 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב, ה"בעיה" כבר קיימת ואין דרך להתעלם ממנה. יתכן שיש פתרון ניתוחי אבל ההתייחסות לאפשרות הזאת צריכה להיות כמו בכל מקרה של מתבגר/ת שמתוסכלים ממראה גופם ובטוחים שהם צריכים ניתוח אחרת חייהם אינם חיים. המלצתי במצבים כאלה היא לוא דוקא לחפש את הפתרון הטכני אלא להתמקד במשימה הקשה יותר , לך ולה , של קביעת סדרי עדיפות נכונים בחיים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית