פצע לחץ גדול

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

07/10/2014 | 11:36 | מאת: נועה

שלום האם פצע לחץ בקוטר של כ 10 ס"מ עמוק עם חשיפה של עצם יכול להתרפא כאשר החולה במצב ירוד ועם חלבון שבין 2 ל - 2.5 ? הפצע לחץ בסקרום, האם העובדה שזה ממוקם במקום שאף פעם לא למעלה (לא שייך להשכיב על הבטן) אלא במקום שנמצא תחת לחץ מגבילה מבחינת האופציות הטיפוליות? אלו אמצעים יש לטפל בפצע גדול ועמוק מסוג זה? כרגע לאחר 2 הטריות כירורגיות, עדיין יש רקמות פיברוטיות, מטופל בסולפהמאיילון. האם יש טיפולים מתקדמים ויעילים יותר? רימות? מקרופאגים? ואקום? חבישות כמו אקטיסורב וכדו'? חבישות דבש? תודה רבה

13/10/2014 | 07:10 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב צר לי , אבל סיכויי הריפוי במצב שתארת קלושים ביותר. במצב זה מסתפקים לרוב בטיפול שמרני שנועד לשמור את הפצע נקי ולמזער בכך את הסיכון לזיהום פולשני.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית