טיפול בצלקת לאחר כוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

24/08/2014 | 16:48 | מאת: רעות

שלום, אני בשנות העשרים לחיי, נכוויתי ברגל מתנור לפני כחודשיים,דרגה 2, מיד לאחר קבלת הכוויה התחלתי שימוש בסילברול אשר לא עזר במיוחד ולאחר 3 ימים הומלץ לי ע"י הקופ"ח והרוקח לעבור למשחת טרולאמין, ללא ספק ראיתי שיפור משמעותי לאחר השימוש במשחה, הכוויה קטנה אופן במשמעותי. כ"כ יש לציין שהכוויה בכל שלביה הייתה נקייה ללא זיהום. יחד עם זאת, הכוויה השאירה צלקת בצבע חום אדמדם. האם זה בסדר? יכול להיות שישנה רגישות לטרולאמין ולכן זה הצבע? כ"כ אשמח לדעת ממתי מומלץ להתחיל שימוש בקלו-קט. תודה רבה!

25/08/2014 | 08:56 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב הצבע הכהה/ אדמדם הוא העור החדש שלאחר הריפוי.יתכן שחלק מזה נובע מצבע העור הבסיס שלך.אינני בטוח שקלו קוט יעזור ובכל מקרה לא מדובר בתגובה אלרגית. פני לבדיקה אצל מנתח פלסטי של הקופה שלך ובכל מקרה אל תחשפי את האזור לשמש בשנה הקרובה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית