בעיה בזרת ימין של בני

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

17/07/2011 | 08:36 | מאת: ליאור

שלום רב הבן שלי (היום בן 5) נולד עם זרת ברגל ימין גדולה מהרגיל. האמת זה נראה כאילו יש לו 2 אצבעות במקום אחת (הן מחוברות ויש 2 ציפורנים) האם ניתן לבצע משהו בנושא? האם כדאי? יש לי תמונה של הרגל באם תבקש אודה לתשובה

17/07/2011 | 09:15 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב המצב שאת/ה מתאר/ת מוכר ולא מאוד נדיר.מדובר בהפרדה לא שלמה של בהונות הרגליים והידיים .האיחוי כולל בתוכו את כלי הדם,העצבים , העצמות והעור בדרגות שונות .המצב לרוב סימטרי , כלומר מופיע בשתי הרגליים.אם תבדקו את הרגל השניה יתכן שתמצאו חיבור חלקי של העור בלבד שאינו בולט לעין. נהוג להתייחס לאיחוי בהונות הרגליים כבעיה אסתטית ולא תפקודית ולכן לרוב לא מנתחים לצורך הפרדה.השיקול אחר אם החיבור הוא באופן נדיר בין הבוהן הראשונה (הגדולה) לשניה . כאשר החיבור המולד הוא באצבעות הידיים מקובל לנתח ולהפריד מוקדם ככל האפשר כדי לאפשר התפתחות תפקודית תקינה של כל אצבע בנפרד.

17/07/2011 | 09:27 | מאת: ליאור

תודה ל התשובה המהירה רציתי להבהיר שלילד נראה שיש לו 6 אצבעות!!! 2 זרת מחוברות!!! בנוסף האצבע הקרובה גם היא מחוברת ע"י עור. זה נראה מוזר!!! אני לא רוצה שלילד יהיו השלכות פסיכולוגיות בנושא. השאלה מה עדיף ואם בכלל כדאי לנתח? (דרך אגב הוא קורא לזה "המנפח" המציא לזה שם) מה לעשות???

מנהל פורום כירורגיה פלסטית