צלקות בפנים כתוצאה מנפילה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

29/06/2014 | 18:20 | מאת: שלמה

שלום רב בני בן 12 נפל מהאופניים לפני שבועיים ונפגע באזור הפנים בעיקר בלחי ובאזור שבין האף לשפה (כוויה ברמה 2-3). הוא טופל באנטיביוטיקה וכן במשחות: בשלב ראשון פוסידין ופולידין. בצלקות שהתחילו להגליד עברנו לרסקיו וסטרטמד. ברוב המקומות יש עור חדש בהיר/אדמדם. בעוד שבןעיים הילד אמור לנסוע למחנה קיץ. האם חשיפה לשמש עם קרם הגנה בשלב כזה מספק על מנת למנוע כתמים בעתיד? האם יש טיפול נוסף מומלץ? תודה

30/06/2014 | 09:31 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב על פי תאורך נראה כי מדובר בפציעת שפשוף לא עמוקה. ממליץ על שימוש במסנן קרינה וחידושו כל שעתיים-שלוש.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית