זכוכית בגב או רקמה צלקתית?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

21/01/2014 | 00:45 | מאת: יואב

ד"ר זילר שלום לפני מספר חודשים נפל על בת זוגי חלון ומספר חתיכות זכוכית חדרו לה באזור הגב התחתון. היא טופלה במיון באיכילוב. היא המשיכה להרגיש כאבים גם זמן רב לאחר הוצאת הטפרים. לאחר בדיקת אולטרסאונד ב"מכבי" נאמר לה שיש זכוכית בגודל 2 ס"מ מתחת לעור ושיש להסירה בניתוח. הניתוח התבצע באיכילוב לפני כחודש אך הזכוכית לא נמצאה! כעת היא סובלת מכאבים ואף חשה גורם נוקשה מתחת לעור (נאמר לנו שזוהי רקמה צלקתית). עכשיו אין לנו שמץ של מושג איפה הטעות (במיון, בפיענוח האולטרסאונד, בחדר הניתוח, כולם?) ולאן אפשר לפנות על מנת לקבל איבחון אמין וטיפול נכון בזמן סביר? היינו פונים למומחה באופן פרטי אך כמובן שגם שם אין לנו מושג היכן מחפשים ואיך בוחרים מומחה שכזה.

23/01/2014 | 11:45 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב אין כל סיכון בהשארת שבר זכוכית קטן בתוך צלקת בעור העבה של הגב , בודאי אם אין כל תהליך זיהומי סביב השבר , דבר שכשלעצמו נדיר מאוד. אינני בטוח שנעשתה טעות כלשהי .גם אם האולטרסאונד מראה גוף זר, בזמן הניתוח קשה לעיתים לזהותו בודאות בגלל הצלקת העוטפת אותו. הצעתי לכם היא לא לעשות דבר.בעוד שנה מהיום , כשהצלקת מהפציעה והניתוח תבשיל אפשר יהיה לשקול טיפול.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית