שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

09/12/2013 | 19:10 | מאת: תמר

שלום רב, אתמול הסירו לי קרטוזיס מהפנים. נאמר לי לא להרטיב את המקום ולמחרת לשטוף במים וסבון פעמיים ביום ולמרוח משחה אנטיביוטית למשך שבוע. כמה דקות לאחר הטיפול ירד גשם חזק ולמרות שהיתי תחת מטריה האזור נרטב. הרוקח אמר לי להחליף פלסטר ולא למרוח כלום על המקום עד למחרת. בלילה, כשהתקלחתי וכיסיתי את האזור (מצח) בכובע מקלחת מים חדרו ושוב האזור נרטב כהוגן. שוב החלפתי פלסטר מבלי למרוח כלום והיום התחלתי בניקוי המקום ובמריחת המשחה האטיביוטית. שאלתי: האם העובדה שהאזור התרטב תגרום לכך שהצלקת תהיה גדולה יותר ותבלוט יותר??? קצת מודאגת מכך. תודה.

12/12/2013 | 16:49 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום, שום דבר ממה שתארת לא ישפיע על גודל הצלקת. המשיכי הטיפול כפי שהורה הרופא שלך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית