קפל באוזן לתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

25/11/2013 | 11:02 | מאת: ענת

ד"ר זילר שלום, בני בן 4 שבועות נולד עם קפל בחלק העליון של אפרכסת האוזן מה שגורם לאוזן לא להיות עגולה בחלקה העליון אלא ישרה ויוצר מעין קצה מחודד מעט. (מקווה שהצלחתי להסביר את הבעיה כראוי). ראשית הייתי רוצה לדעת מה המונח הרפואי לבעיה מסוג זה ושנית כמובן הייתי רוצה לדעת האם יש סיכוי שזה יסתדר מעצמו וכיצד ניתן לטפל בבעיה. תודה מראש, ענת

25/11/2013 | 11:08 | מאת: ענת

ד"ר זילר שוב שלום, לאחר חיפוש ברשת, ברצוני לחדד כי הבעיה מצויה בחלקו העליון של קפל ההליקס. תודה!

26/11/2013 | 07:30 | מאת: בוקר טוב

בוקר טוב יתכן שלבנך יש צורה קלה מאוד של מה שקרוי באנגלית LOPED EAR DEFORMITY . מדובר בדרגות שונות של קפל בקצה העליון של הליקס האפרכסת שבצורה החמורה כרוך בחסר עור וסחוס ודורש ניתוחי שחזור מורכבים למדי. בצורה המינימלית ביותר לא מטפלים בגיל כה צעיר ואפשר להמתין עד שהאפרכסת הגיעה לגודל מלא או כמעט מלא סביב גיל 7-8 ובמידתהצורך לבצע תיקון בניתוח.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית