הצמדת אוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

14/11/2013 | 13:36 | מאת: מיכל ק

שלום, ביתי בת ה-10 חודשים נולדה עם אוזן אחת מקופלת. הרופאים בי"ח אמרו שזה כנראה יסתדר עם הזמן. יעצו לנו בזמנו(לא עצה רפואית) להדביק את האוזןאו לשים סרט שיצמיד אותה אך לא עשינו זאת. האוזן אומנם התיישרה חלקית אך עדיין בולטת. האוזן השניה סטנדרטית לחלוטין. האם זה מקרה לניתוח הצמדת אוזנים לדעתך? מאיזה גיל ניתן לעשות ניתוח זה? כדאי להיוועץ עם רופא אוזניים או פלסטיקאי? תודה רבה מראש

14/11/2013 | 16:56 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום מיכל, הצמדת האפרכסת עם רצועת ראש גמישה (בנדנה) היא עצה רפואית לכל דבר ובנסיבות מתאימות מייצבת את השלד הסחוסי של האפרכסת ללא צורך בהתערבות ניתוחית . ביתך צעירה מדי.מקובל להמתין בערך עד גיל 7-8 שנים .בזמן זה האפרכסת מגיעה כמעט לגודלה הסופי והסיכוי שהניתוח יפגע בהמשך התפתחותה קטן מאוד. פני לכירורג פלסטי ולא לרופא אא"ג.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית