בלוטת מחלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

18/10/2013 | 22:21 | מאת: אט

בהמשך ללפקטומי שנעשה לי בשד שמאל (תודה לאל ללא ממצא סרטני) ראיתי גוש שממנו יצאה הפרשה לבנה ניגשתי לכירורג פלסטי שהוציא לי את הממצא (לצערי עם תפרים רגילים דבר שהשאיר סימנם בשד) אך למרות הניתוחון שהוא עשה נראה לי שהממצא לא הוצא במלואו או בחלקו כיוון שעדיין אני רואה גושון קטן בצבע לבן האם יתכן שזה בגלל שהחתך עדיין לא נרפא או יתכן שבאמת הממצא לא הוצא בשלמות אגב לא היה פיזור של הממצא, ושאלה טכנית האם בדרך כלל בהוצאת בלוטה מסוג זה לא מוודאים הוצאת הקפסולה בשלמותה אני מאוד מודאגת דווקא בגלל שמדובר בשד

20/10/2013 | 13:44 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום אם אכן מדובר בבלוטת חלב (מבוטא כמו כלב) הרי שאין לה כל קשר לשד אלא לעור בלבד. הצלקת שנותרה אינה בגלל התפרים אלה מעצם החתך. לא כתבת כמה זמן חלף מהניתוח. בלוטות חלב חוזרות לעיתים מסיבות שונות , לוא דוקא בגלל הסרה לא שלמה. אין דחיפות או סכנה במצבך.פני לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית