נגע בזרוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

13/08/2013 | 20:26 | מאת: ח

שלום, אני בת 60 ויש לי נגע בזרוע יד שמאל זמן רב. שטח הנגע הוא כ3 סנטימטר. ביצעתי ביופסיה והתקבלה התשובה הפתולוגית הבאה: severe dysplastic mostly junctional nevus one lateral margin involved. conservative reexcision adviced. הרופא הכירורג אמר כי הביופסיה בוצעה רק בשולי הנגע וכי צריך לבצע ביופסיה חוזרת והפעם להעמיק יותר ולהרחיב את השוליים. אני מתלבטת האם לעשות את הביופסיה אצל רופא כירורג כללי שמקבל בעוד חודש או לדברי רופא העור שאמר שעדיף שאני אלך למרפאות חוץ של הבית חולים בשביל מומחה לכירורגיה פלסטית, לו אני צריכה לחכות 8 חודשים? כלומר אצל מי עדיף לבצע ואם אצל כיורורג פלסטי האם לחכות 8 חודשים לאור הממצאים? תודה רבה.

18/08/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום ראשית אני מתנצל על העיכוב במתן התשובה. תוצאת הביופסיה הזעירה מהנגע הדי גדול שעל ידך מראה שמדובר בשומה שעלולה להיות לא תקינה , בלשון המעטה. לאור התאור והממצא ,מה שנדרש ובהקדם הוא הסרה שלמה של כל הכתם עם שוליים מספיק רחבים ולא ביופסיה קטנה לצורך חידוד האבחנה. פני לרופא שיכול לקבל אותך מוקדם.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית