הקטנת שדיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

29/06/2011 | 09:31 | מאת: טליה

שאלה ראשונה: האם ובאיזה תנאים מתבצע ניתוח להקטנת שדיים על חשבון או בהשתתפות קופ"ח...? שאלה שניה: מי מחליט (מלבד מהאישה הנושאת בכובד) מי זכאית לניתוח להקטנה? כי אצלי למשל, המצב הוא שאני יחסית רזה, אך החזה שלי מאד גדול כבד ונפול (אני בת 56), המצב גורם לי לסבל לא קטן. תודה

29/06/2011 | 13:31 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום טליה, ב"מכבי שירותי בריאות" הזכאות להקטנת חזה מסיבה רפואית נקבעת ע"י ועדה שבה משתתפים המנתח הפלסטי הראשי של הקופה , מנתחת פלסטית נוספת,אורטופד ומרכזת הועדה. קנה המידה העיקרי הוא גודל החזה: הועדה לא תאשר הקטנה באם לא נדרשת הסרת 600 גרם לפחות מכל צד. אינני יודע מה הכללים בקופות אחרות.חברות הביטוח הפרטיות נוקשות בהרבה. אם את מבוטחת ב"מכבי" תוכלי לבקש מרופא המשפחה שלך הפניה למנתח פלסטי של הקופה ( אני או אחר )כדי להעריך אם את אכן מועמדת מתאימה לדרישות הועדה .אם כן , תקבלי הפניה ותזומני לבדיקה. למרבה הצער התחושות האישיות של כובד ואי נוחות אינן קריטריון קובע וזאת מפני שהן קיימות גם אצל נשים עם חזה לא גדול במיוחד.

29/08/2012 | 21:09 | מאת: נוי

איזה עוד תנאים יש בכדי להגיע ולעבור את הוועדה? ניתן לדעת כמות ע"פ מידה? אם המידה שלי היא 85f/g מה אמורה להיות המידה לאחר הקטנה?

25/02/2013 | 19:15 | מאת: שיר

איך אפשר לדעת כמה יש להסיר ? האם ניתן להבחין בין 500 גרם ל600 גרם? תוךכמה זמן מתקבלת תשובת הועדה? זה על המקום?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית