מניעת צלקת כתוצאה מתפרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

10/03/2013 | 11:34 | מאת: תומר

שלום, לפני כשלושה שבועות נחבלתי ונזדקקתי לשמונה תפרים. מספר ימים לאחר הוצאת התפרים כשהפצע סגור ואין גלד התחלתי להשתמש במשחת קלו קוט להעלמת צלקות. נתלקץי במאמרים סותרים לגבי כדאיות השימוש במשחת סיליקון דוגמת קלו קוט במקרה של תפרים. האם עליי להפסיק את הטיפול במשחה? היום אני שבועיים לאחר הוצאת התפרים ואזור הפגיעה אדום מאוד. תודה מראש, תומר

10/03/2013 | 13:42 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום תמר אענה בתמציתיות כי שאלה כמו שלך כבר הופיעה בפורום מספר פעמים: כל חתך משאיר צלקת אין משחה שמעלימה צלקות צלקת טריה תהיה אדומה לעיתים במשך חודשים ארוכים יעילות הקלו קוט היא במניעת צלקת בשרנית, ריכוך והבהרת צלקות טריות וכל זאת רק ב 30-40% מהמקרים.בחלק גדול מהמקרים בהם משתמשים במשחה השיפור הוא למרות ולא בגלל הטיפול. אם יש לך נטיה להצטלקות בשרנית עבה ובולטת במקרים קודמים , השתמשי במשחה במשך החודשים הקרובים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית