אוזן מעוכה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

13/06/2012 | 20:59 | מאת: חני

שלום ד"ר זילר, ותודה מראש על תשובתך. בני, בן ה9 שבועות, נולד עם אוזן מעוכה במקצת שכתוצאה מכך יש לה מעין "שפיץ" בקצה שלה. האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את מראה האוזן? אציין כי עם הזמן האוזן אכן השתחררה מעט, אך לפי התרשמותי היא כרגע במצב סטטי. אשמח לעצתך בנידון.

14/06/2012 | 16:28 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום חני בהנחה שאת מתכוונת למה שאני חושב שאת מתכוונת ( :-)) , מדובר בצורה אחת משרשרת של הפרעות התפתחותייות של שולי האפרכסת שבצורתה הקלה נראית כמו "שפיץ" ובצורה הקשה כל האפרכסת מקופלת כמו מגילה. אין מה לעשות בשלב זה והפתרון במידת הצורך הוא ניתוח.בחלק מהמקרים חסר בשולי האפרכסת סחוס (נסי למשש בעדינות מעל ומתחת לקיפול , אולי תרגישי בשלד הסחוס הפנימי שעודנו רך בגיל זה) ובניתוח לוקחים מעט סחוס ממקום אחר ודוחסים אותו לתוך קפל העור ליצירת שלד. מאחר והשיקול של אם/מתי לעשות ניתוח הוא רק קוסמטי , ההמלצה היא להמתין מספר שנים עד שהאוזן תהיה קרובה לגודלה הסופי.

17/06/2012 | 09:28 | מאת: חני

תודה רבה על תשובתך! האם יש אפשרות לעלות תמונה? ושאלה נוספת, האם זה יעיל לשים איזשהו פלסטר כדי "לעצב" את האוזן? שוב הרבה תודה! :-) חני

מנהל פורום כירורגיה פלסטית