הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

08/02/2012 | 22:18 | מאת: דינה

שלום רב, לפני 14 שנה עברתי ניתוח להגדלת חזה, שתלי סליין. אני במעקב של אולטרסאונד וממוגרפיה כל שנה. בבדיקות שנעשו וגם בבדיקה ידנית של כירוגית שד נאמר לי שהשתלים תקינים. לאחרונה לאחר ביצוע ממוגרפיה גיליתי בליטה בחלק העליון של השד, בליטה כנראה של השתל. מספר שאלות: 1. האם יכול להיות שעקב בדיקת הממוגרפיה, הלחיצה על השד גרמה לעיוות השתל ולבליטה שנוצרה. 2. האם מלבד הבעיה האסתטית יש צורך להחליף את השתלים. האם חייבים להחליף אחרי יותר מ-10 שנים. 3.מה קורה אם מוציאים את השתלים ולא מכניסים שתלים כלל. אני קצת חוששת מהתלות של החלפת שתלים כל כמה שנים- אם לא אהיה במצב בריאותי המאפשר זאת? 4. האם יש אפשרות כלשהי למימון של קופת החולים בניתוח חוזר להחלפת שתלים? בתודה מראש, דינה

10/02/2012 | 08:24 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום דינה קשה לי להסביר את הבליטה שאת מרגישה.אם נגרם קרע במעטפת השתל הסליין יספג בגוף די מהר והשד " יתרוקן" .רצוי לפנות למנתח פלסטי לבדיקה ידנית.יתכן שיהיה צורך בהדמייה חוזרת מדויקת כמו למשל MRI כדי להעריך את מצב השתל. שתל שלם הנמצא במעקב סדיר אינו דורש החלפה יזומה.הוצאת שתלים ללא החלפתם תביא לשינוי צפוי , לעיתים לא אסתטי במראה השדיים בתלות כמובן בנפח השתל ביחס לשד ובאיכות העור. אין מימון ציבורי להחלפת שתלים למעט האירוע האחרון הקשור לשתלי סיךיקון מתוצרת PIP .

מנהל פורום כירורגיה פלסטית