מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

24/01/2012 | 09:54 | מאת: רות

לפני כחודשיים ביצעתי מתיחת בטן. הבטן לאחר חודשיים נפוחה מאוד (לא נראה לי בצקת) תחושה ומראה של הריון בחודש חמישי. הבגדים שלבשתי לפני הניתוח "לא עולים עלי". ראיתי מישהי לאחר חודש של מתיחה ונראה מצוין. האם עדיין לחכות או לנדנד לרופא. הרופא אומר לחכות בסבלנות, לא נראה לי. הבטן לא בצקתית אלא מאוד חזקה. האם תוכלו לענות לי במהרה? אודה לכם על תשומת הלב.

24/01/2012 | 13:13 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום רות קשה כמובן להשוות תהליך החלמה בין מנותחות שונות ויתכן שאצלך הקצב באמת איטי. אחת הסיבות לנפיחות לא מוסברת היא הצטברות של סירום ,נוזל צהוב -שקוף , במרווח שבין העור לשרירי הבטן.כדי לשלול אפשרות זאת , או לחילופין לאשרה ולטפל בה , עליך לבצע בדיקת אולטרסאונד פשוטה .תוכלי לעשות זאת דרך קופת החולים שלך.

24/01/2012 | 13:47 | מאת: רות

תודה בעד תשומת הלב והתשובה.עשיתי לפני כשבוע אולטראסאונד של דופן הבטן ואין שום ממצא. לפני יומיים עשיתי אולטראסאונד בטן (אברים פנימיים) ואין ממצא. תמונת הבטן היא - נפיחות חזרה ובתפר כיווצים חזקים (כמו בלון שנפחו וקשרו חזק). יכול להיות שלא הייתי מתאימה לניתוח - דחפו את כל האברים מתחו את השרירים ופשוט תפרו?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית