שתלי סיליקון ותוצאות mri

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

09/01/2012 | 08:25 | מאת: לילך

שלום אני בת 31 אהיה ויש לי מזה 9 שנים שתלי סיליקון מתוצרת cibin.לאחרונה נשלחתי עקב חשד לדליפה באטלטרסאטנד לבצע mri ותוצאותיו הן שמימין נראה קרע של השתל עם קריסת דופנותיו לחללו,ללא דליפה אקסטרה קפסולרית.אני 4 חודשים אחרי לידה ומניקה וממש בלחץ.מה זה אומר לגבי ההנקה??שהנקתי תינוק עד עתה??ושנית מה זה אומר קרע ללא דליפה אקסטרה קונסולרית??אני בשיא הלחץ אנא ענה לי בבקשה!!האפ זה מסוכן??האם זה אומר שיש קרע כבר יש סיכון שקרה משהו ??תןדה

09/01/2012 | 08:48 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב לילך אתחיל ואומר מיד - אינך בסכנה וכך גם התינוק/ת היונק/ת.SEBBIN היא חברה צרפתית אחרת המייצרת שתלי ג'ל סיליקון אוינה חלק מהסערה סביב היצרנית האחרת , PIP . שתל הסיליקון מורכב ממעטפת,שקית, העשויה סיליקון עבה המכיל בתוכו את הג'ל.כמו כל מוצר תעשייתי , טוב ככל שיהיה הוא מתיישן ונחלש ולעיתים נוצרים בו קרעים.זו תופעה המוכרת אצל כל יצרני השתלים בעולם וכך גם קרה אצלך. סביב השתלים נוצרת די מוקדם לאחר הניתוח מעטפת ביולוגית , קפסולה שהגוף יוצר מסיבות שאינן ברורות עד הסוף ומבודדת את השתל משאר הגוף.במקרים רבים שבהם שתל הסיליקון דולף הג'ל נותר כלוא בתוך המעטפת=קפסולה שהגוף יצר.לעיתים דליפה כלואה כזאת קיימת שנים רבות עד לאבחונה בהדמייה כלשהי כמו אולטרסאונד, ממוגרפיה ו MRI . נוכחות ג'ל סיליקון בתוך הקפסולה קרויה " דליפה אינטראקפסולרית" וכאשר הג'ל יוצא מהקפסולה וחודר לרקמת השד היא קרויה " אקסטראקפסולרית" . לסיכום: אין סכנה מיידית במצבך אבל כמובן שעליך להחליף את השתלים בהקדם.זה אינו מצב חירום הדורש ניתוח מיידי .פני למנתח שלך או לכל מנתח פלסטי מומחה לתאום הניתוח.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית