שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

02/01/2012 | 17:20 | מאת: לימור

אני בת 33, לפני הריונות ועם חזה נפול מאוד. אני מתכוונת לעבור ניתוח הרמת חזה וההתלבטות היחידה היא האם לעשות זאת כבר עכשיו או לחכות לאחרי הלידות אני יודעת שהנקה "מפילה" עוד יותר את השד, לכן השאלה גם האם ניתוח הרמה עוד לפני לידות והנקות עשוי למנוע מהחזה ליפול, או שההנקות עשויות לקלקל את תוצאות הניתוח?

02/01/2012 | 19:03 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום לימור שאלה קשה שאין לה תשובה אחת.את בהחלט מבינה ,על פי שאלתך,את השיקולים לכאן ולכאן. אין איסור לניתוח לפני ההריונות ,ההריון/הנקה אכן עלולים ל"קלקל" את תוצאת הניתוח, הריונות יחמירו ודאי את מצב החזה עוד יותר ולבסוף - יתכן שתצטרכי להמתין שנים עד שתתפני לניתוח ואז עלולים להיות שיקולים אחרים שיפריעו לך. כל אלה שיקולים לגיטימיים .אולי ינחם אותך שנשים רבות כן בוחרות בניתוח במצבך הנוכחי, נהנות מהתוצאה ומשלימות עם הצורך העתידי בתיקון.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית