חיתוך שרירים.?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

14/12/2011 | 13:03 | מאת: שני

שלום עברתי ניתוח בטן במהלך חודש שביעי בהריון חתך אנכי מהפופיק לקו הערווה בהריון עברתי ניתוח קיסרי(חתך באותה צלקת של הניתוח) האם חותכים את שרירי הבטן? או שמפרידים ביניהם? בנוסף מה ניתן לעשות שהתלקת לא תכנס בתוך הבטן? מקווה שההודעה הזו רלוונטית בשביל הפורום הזה תודה

17/12/2011 | 17:38 | מאת: ד"ר יעקב זילר

שלום שני בחתך אמצעי אנכי לרוב מפרידים בין שרירי הבטן הישרים ולא חותכים אותם . הצלקת אכן עשויה להפוך שקועה בהשוואה לשאר דופן הבטן מכמה סיבות: התכווצות של הצלקות העמוקות יותר במעטפת הבטן הפנימית וצלקת החיבור בין השרירים מושכת את הצלקת השטחית שבעור.הצטברות שומן תת עורי משני צידי הצלקת גם היא תורמת את שלה.אין דרך טובה למניעת השקיעה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית