thyroglossal duct or cyst

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

11/04/2011 | 20:33 | מאת: אביטל

שלום דר צינמון, לבת שלי בת 12 חודשים התגלה גולה, הבנתי שאני צריכה לעשות לה ניתוח על מנת להוציא אותו בגלל שישנו דלקת. אני לא מוצאת מספיק הסברים לגבי הדבר הזה ואודה לך שתעזור לי להבין את העניין, בנוסף האם זה ניתוח מסובך??? האם זהו ניתוח שבו צריך אשפוז אחריו??? האם צריך רופא מומחה לניתוח כזה עבור תינוקת??? אודה לתשובתך בהקדם, אביטל

1 - האם דיברת עם המנתח? - אין מצב שלא תקבלי הסבר. 2 - יש סיבות רבות לנפיחות צווארית בילדים. אחת מהן הינה טירוגלוסל ציסט. ציסטה זו הינה שריד עוברי של התפתחות בלוטת התריס - לעיתים נוטה לגרום ל"צרות" - כמו יצירת מורסה (אבסס) - ואז נוטים לנתח - להרחיק הממצא. 3 - ממליץ שיחה עם הרופא אאג שמיועד לנתחה!!!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר