שמיעה ירודה באוזן ימין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

01/05/2011 | 00:23 | מאת: ממ

אני בת 43 מזה שנים אני סובלת מירידת שמיעה באוזן ימין לאחרונה פניתי לרופא א א ג לאחר בדיקת סיטי ובדיקה דרך האף ובדיקת שמיעה הוחלט כי השמיעה באוזן ימין על סף הוחלט לי לעבור ניתוח להחדרת צינורית במידה ויתקבל נוזל או מכשיר שמיעה יש לציין שאני מאוד עצבנית בעקבות נושא השמיע אני לא שומעת הרבה דברים אלה אם אני קוראת שפתיים שאלתי היא האם כדאי לעבור את הניתוח להחדרת הצינורית או ישר להרכיב מחשיר שמיעה הודה לך על תשובתך המהירה

לפי תאורך את סובלת ממחלת אוזן כרונית. לא ברורה אופיה של לקות השמיעה. בעקרון - למי שיש מחלת אוזן תיכונה כרונית עם נוזלים או תמט של עור התוף - צינורית אורור (המכונה "כפתור") יסיע לאורור האוזן ובמידה ולקות השמיעה הולכתית - יסיע בשיפור השמיעה. אין תועלת בשימוש בצינורית אורור באם התחלואה היא של אוזן פנימית למשל. לפיכך רצוי לפנות לרופא אאג להבדק - להציג את בדיקות השמיעה שברשותך ולשמע לגבי פתרון קונקרטי.

01/05/2011 | 20:42 | מאת: ממ

לגבי תשובתך אולי לא הסברתי את עצמי נכון על פי מה שאני מרגישה והבדיקות המקיפות שנעשו לי אני לא שומעת באזן ימין השמיעה חלשה עם המון מאמץ אולי אני יכולה לשמוע משהו את הכפתור ישימו לי רק במידה ויתקבל נוזל ואם לא אז מכשיר שמיעה אצל א א ג הייתי כמה וכמה פעמים לא הבנתי בדיוק את תשובתך אם אפשר הסבר נוסף הודה לך על תשובתך

01/05/2011 | 20:42 | מאת: ממ

לגבי תשובתך אולי לא הסברתי את עצמי נכון על פי מה שאני מרגישה והבדיקות המקיפות שנעשו לי אני לא שומעת באזן ימין השמיעה חלשה עם המון מאמץ אולי אני יכולה לשמוע משהו את הכפתור ישימו לי רק במידה ויתקבל נוזל ואם לא אז מכשיר שמיעה אצל א א ג הייתי כמה וכמה פעמים לא הבנתי בדיוק את תשובתך אם אפשר הסבר נוסף הודה לך על תשובתך

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר