גרון יבש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

01/10/2011 | 08:07 | מאת: אור

שלום שמי אור, בן 28 בד?כ בריא תמים אני זמר במקצועי ומבצע חזרות מסיביות מדי יום כשעה וחצי בכל פעם. לפני כשלושה שבועות התבשרתי על הופעה גדולה מאוד שעתידה להיות לי מלא התרגשות התחלתי חזרות כהרגלי לאחר מס? ימים לקיתי בהצטננטות קשה מאוד אשר גרמה לשיעול תמידי וכמעט שלא יכולתי לדבר אולם לא הפסקתי עם החזרות ע?מ לשמור על כשירות לאחר שבועיים החלמתי מההצטננות שזה היה כ5 ימים לפני המופע הגדול .. יום אחרי שהחלמתי חליתי שוב הפעם בדלקת גרון מלווה בחום גבוהה במהלך 4 ימים שתיתי הרבה תה עם גינגר ולימון וריססתי תרסיס ללא מרשם רופא שאמור להקל על הדלקת גרון לבסוף הופעתי עם חום ודלקת גרון ששכחה מעט אולם היום כשבוע לאחר המופע חלפה הדלקת אך יש לי תופעה מוזרה של יובש בגרון שמקשה עליי לשיר .. האם עליי ליטול תרופות כדי לשפר את מצבי או שמה הזמן יעשה את שלו - כיצד עליי לנהוג אשמח לקבל תשובה

קשה לדעת. ממליץ לך להתיחס בסבלנות ובכבוד למיתרי הקול שלך. אחד הטפולים החשובים בהם הינה שתיקה - מנוחה.

02/10/2011 | 10:32 | מאת: שירה נסיכת הכוח

אני שחקנית בתיאטרון ונמצאת רב הזמן בחזרות (מחזמר), אני יכולה להזדהות איתך מאוד כי קרה לי כבר לא מעט שכמעט איבדתי את קולי (וזה קרה לי כבר לפני בכורה!). לא משנה מה, אתה חייב לנוח, אני יודעת שאי אפשר להבריז מחזרות אבל עדיף שתנוח לפני ותאגור כוחות ומקסימום תגיע לחזרות אבל תעשה על "יבש". התה והג'ינג'ר לא מזיקים, אני משתמשת במשהו טבעי בשם הומוואקס שזה לקול וצרידות שמאוד עוזר לי אבל הכי חשוב זה שתניח לעצמך לנוח כי אחרת זה פשוט יחזור. שנה טובה ורק בריאות, שירה

02/10/2011 | 22:03 | מאת: אור

תודה רבה לכם:)

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר