לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

16/03/2015 | 12:37 | מאת: חיים

שלום רב. כחודשיים יש לי כאבי גרון בבליעה בצד ימין והרגשה של נפיחות. רופא משפחה שלח אותי לבדיקות דם יצא תקין. רופא אף אוזן גרון שלח אותי לאולטרא סאונד ואלה הממצאים: אולטראסאונד בלוטת התריס: אונה ימנית עובי 22 מ"מ רוחב 17 מ"מ מרקמה אחיד. אונה שמאלית עובי 16 מ"מ רוחב 14 מ"מ מרקמה אחיד. אולטרסאונד רקמות רכות צוואריות: משני צידי הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפה ,הגדול ביותר בתחנה מימין מגיע בציר אורך עד מ"מ.קשרי הלימפה הינם בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית חזרתי לרופא אף אוזן גרון אחר והוא בקושי הסתכל על הממצאים אמר שזה כלום.עשה לי בדיקה בגרון אמר שאין בעיה במיתרי הקול ושאין לי כלום. מעיון ברשת ראיתי שקשרי הלימפה הללו יחסית גדולים. כדאי לבצע חוות דעת נוספת? תודה.

לא ציינת את גדל בלוטות הלימפה....ניראה שהבדיקה תקינה ביחס לבלוטת התריס.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר