לימפאדנופטיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

24/02/2015 | 16:18 | מאת: תמי

דר' שלום רב, עשיתי אולטרסאונד צוואר ובלוטת התריס ולהלן התוצאות: סונר בלוטת מגן: אונה ימנית בגודל 4X1.8X1.6 בגודל תקין. בחלק אמצעי קשר היפואקואי זעיר 0.3 ס"מ. בסמוך אליו קשר דומה נוסף 0.2 ס"מ. אונה שמאלית בגודל: 4X1.3X1.2 בגודל תקין. מרקם אחיד. איסטמוס תקין. אין סימני לחץ על הקנה, הקנה בקו האמצע. אין דחיקה של כלי הדם צווארים. סונר רקמות רכות של הצוואר: צד ימין: לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשרשרת היוגולרית. תת לסתי מימין בלוטת לימפה 1.3 ס"מ עם שער שומני תקין. צד שמאל: הודגמה בלוטת לימפה בשרשרת היוגולרית 1.7 ס"מ עם שער שומני תקין. תת לסתי משמאל בלוטת לימפה ציסטה 0.7 ס"מ. קדמית לאפרכסת משמאל במיקום הנפיחות בלוטת לימפה קטנה 0.6 ס"מ עם שער שומני תקין, פרט לכך אין לראות גושים. בלוטות רוק תת לסתיות תקינות משני הצדדים. ברצוני לשאול מה אומר האולטרסאונד הזה? מה המשמעות של ההגדלה של בלוטות הלימפה? מה אני צריכה לעשות עכשיו? אני מאד דואגת. אשמח לתגובה. תודה.

אינני יודע מה הקליניקה ומדוע בוצעה בדיקתך...הבדיקה לכשעצמה בגדר התקין.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר