בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

07/01/2015 | 16:52 | מאת: נעה

היי, אני בת 20 חיילת. בחודש וחצי האחרון התגלתה לי מן בליטה בצוואר. הלכתי לרופא בצה"ל אשר אמר לי שזה לא משהו מסוכן, על ידי בדיקה פשוטה של מישוש המקום ובדיקת דם תקינה לחלוטין. ואמר לי להגיע אליו לאחר שבועיים אם הנפיחות אינה יורדת. הגעתי אליו שוב, הוא טען שזה עדיין בסדר, מכיוון שזה נראה לי חשוד שיש לי תכף קרוב לחודשיים את אותה "גולה" בבלוטת הלימפה השמאלית הלכתי לטרם שהפנו אותי ישירות למיון ששם הרופאה החליטה לעשות לי עוד בדיקות דם שגם הן יצאו תקינות ובנוסף, להביא לי אנטיביוטיקה לעשרה ימים, שלא עזרו כי הגולה עוד קיימת. אני אובדת עצות, זה לא נעלם לי. אני פוחדת שזה איזה איידס או מחלת מסוכנת אחרת. מה לעשות? מה זה לדעתך יכול להיות? אני היפוכונדרית אמיתית. אשמח לתשובה, תודה רבה וסופ"ש חמים.

סביר להניח שאכן זו בלוטת לימפה תקינה. באם את מודאגת שוחחי עם רופא היחידה. ניתן לבדוק איידס בבדיקת דם. ניתן לבצע אולטראסאונד ולהתייעץ עם רופא אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר