סתימה באוזניים כתוצאה מהצטננות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

14/12/2014 | 04:58 | מאת: מ

שלום, עברתי טיסה ארוכה מאוד בעודי מצונן. כתוצאה מזה נסתמו לי האוזניים (אוזן אחת בצורה יותר קשה מהשנייה). פניתי לרופא כללי (בחול) שלא ידע להגיד האם זוהי דלקת אוזניים אך ראה שהאוזן הפנימית אדומה ונפוחה ולכן רשם לי טיפול אנטיביוטי לכל מקרה. כעבור ארבעה ימים אין שום שינוי, השמיעה לקויה מאוד עם רעש כמו כשמצמידים קונכיה לאוזן. סימפטום נוסף הוא שישנה הקלה מסויימת כשמטים את הראש לאחור (נוזלים?). האם אתה ממליץ לפנות לרופא אף אוזן גרון או שצריך לתת לזמן לעשות את שלו? בעוד שבוע אצטרך לעבור את אותה הטיסה חזרה. תודה.

בדרך כלל נוזלים שקיימים בשל דלקת ויראלי או חידקית יספגו - ואז אין בעיה בהשוות הלחצים הקיימת בטיסה. במידה והאוזן סתומה - ואין יכול לפמפם - להשוות לחצים - אז חשוב להבדק על ידי רופא אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר