ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

05/11/2014 | 21:12 | מאת: סטודנטית548

שלום רב, ידיד שלי בגיל 40 התחיל להרגיש בשנתיים האחרונות ירידה בשמיעה והלך לבדיקת שמיעה. בדיקת השמיעה אכן הראתה ירידה משמעותית בשמיעה מאז הבדיקה האחרונה שבוצעה ב2008. יחד עם זאת הוא מרגיש תחושה שהאוזן סתומה . בשנים האחרונות סבל ממספר דלקות באוזן וטופל בטיפות אנטיביוטיות מרופא משפחה. סובל גם מבעיית אלרגיה וסקביאס (אם זה משמעותי). הרופא שהוא ניגש אליו אמר שהוא לא רואה דלקת ושתחושת האוזן הסתומה זה בגלל הירידה בשמיעה. אבל כרגע אין מה לטפל בזה אלא אם כן השמיעה תדרדר עוד... האם יש הסבר לירידה בשמיעה ? האם יש צורך ללכת לרופא נוסף ? האם ניתן להפסיק את תחושת האטימות באוזן ? (בשתי האוזניים יש ירידה בשמיעה רק באוזן האטומה יש יותר ירידה). תודה מראש על כל מידע ...

לפי שאת מציינת - לא ניצפתה כל בעיה באוזן ויש בדיקת שמיעה המראה לקות שמיעה תחושתית עיצבית באוזניים + אוזן אחת גרועה מהשניה. זה בהחלט הסבר להרגשה שאת מתארת. בענין ברור נוסף או מעקב יש לפנות לרופא המטפל.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר