קישרית לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

05/10/2014 | 15:22 | מאת: טליה

כבר כ6 שנים שיש לי קישרית לימפה מוגדלת בצוואר ( 2/0.7) בעבר ניסו לדקר אותה ללא הצלחה ונאמר לי שבגלל שהאולטראסאונד תקין אין לי מה לדאוג גם ללא דיקור. מאז נעשה עוד אולטראסאונד שבו גילו עוד קישרית קטנה בבלוטת התריס אבל גם אז נאמר לי שהכל תקין תקין. לפני כ4 חודשים אובחנתי עם cmv בבדיקת דם ולפני כחודש הייתה התפרצות חוזרת עם דלקת גרון קשה. מאז נדמה לי כאילו הקישרית גדלה, יש אי נוחות באיזור ונוספה עוד נפיחות מעליה ממש מתחת לאוזן. האם זה קשור למחלה האחרונה? תוך כמה זמן זה אמור לחלוף? והאם זה נכון שאני יכולה להיות רגועה גם ללא דיקור או מעקב נוסף?

הזמן הוכיח שאין מחלה ממארת רלוונטית לאותה קישרית ולפיכך מדוע לבצע דיקור? באם אכן יש חשש לממאירות - ממליץ לבצע ניתוח לביופסיה. בודאי שזיהום בגרון - או CMV יגרמו להגדלת בלוטות הלימפה כולל זו שציינת.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר