שעווה באוזן לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/09/2014 | 13:34 | מאת: אפרת

שלום, היום הייתי אצל רופאת ילדים שכן בני סובל מהקאות ביומיים האחרונים אך במרווחים גדולים וללא חום ושלשולים. כאשר הרופאה רצתה לעשות בדיקה כללית היא אמרה שבאוזן ימין ישנה שעווה שמסתירה ולכן לא ניתן לראות את מצבה הפנימי של האוזן, יחד עם זאת בני לא הראה סימני התנגדות או כאבים בעת הבדיקה. עוד הסבירה שזה לא מהווה בעייה ושיכול להישאר בתוך האוזן ושבמידה ואבוא לבדיקה חוזרת עליי לשים טיפות שאמורות להמיס את השעווה, יומיים לפני הביקורת. שאלתי היא: האם עקב דבר כזה, יש צורך לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון, והאם אכן לא אמור להוות בעייה בעתיד? כמו כן, עד כמה נחוץ השימוש בטיפות? תודה!

? הענין בקיום אותה השעווה שהיא גורמת לחוסר אפשרות לבדוק את האוזן ולהתייחס ענינית למצבי תחלואה שכיחים בילדים - כלומר דלקות אוזניים. הטיפות מקילות על ניקוי הצרומן על ידי הרופא ובדרך כלל לא יעשו העבודה ללא התערבות.

עניינית - לא ניתן לבדוק את האוזן התיכונה בנוכחות שעווה חוסמת. לכן לא יהיה בעתיד לעשות אבחנה בענין האוזניים. לשקולך!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר