חתך בלחי העליונה - מאחורי/לצד שן טוחנת אחרונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

07/09/2014 | 16:44 | מאת: יוחאי

אני בן 36, מעשן יש לי בעיה חוזרת של נשיכה של הלחי הפנימית ובחודש האחרון היה לי טראומה די רצינית בלחי שמאל. הלכתי לרופאת שיניים והיא אמרה שמדובר בנשיכה וטראומה מתמשכת. הנפיחות ירדה אבל לא נעלמה לחלוטין. תוך כדי ששוטטתי עם הלשון לאורך הלחי מצאתי למעלה יותר, ממש מאחורי השן הטוחנת העליונה האחרונה כמו חתך קטן שאני לא מצליח לראות רק להרגיש עם הלשון. מישהו אמר לי שיכול להיות שמדובר בפתח של הבלוטת בת אוזן. אין לי מושג מה זה אבל האם זה תקין? כמו כן אין לי חום או משהו אבל לפעמים יש כאב של כמה שניות בלחי החיצונית, תחושת סתימה באוזן וקצת כאב. כמובן שהחשש הוא מפני סרטן אבל אשמח לקבל כיוון כללי. תודה

ניראה שיש סבירות אכן שמדובר הממצא תקין. ממליץ להבדק - דווקא על ידי רופא אאג - ולא שיניים - ולקבל תשובה ראויה!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר