בליטה על קצה עצם הבריח בצד של הצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

26/06/2014 | 16:29 | מאת: אברהם

דר צינמן היקר , יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב , בקצה העצם הבריח הימיני אצלי , ממש בקצה העצם הבריח שמסתיימת בבסיס הצוואר , מתחת לגרון , יש מעין בליטה יותר מורגשת כאילו דבוקה לעצם ... בבריח שמאל היא מסתיימת גם כן בבליטה אבל פחות שפיצית והקצה פחות חד, האם יש בקצה הבריח בלוטות לימפה שיכולות להדבק לקצה העצם וממש עליו ? או שהן בכלל מצויות מאחורי או מעל העצם הבריח ולא עליו ממש כחלק ממנו ? מדובר בגבר אשמח לתשובה בהקדם

מבלי לבדק אין ממש אפשרות לאבחן אלא לנחש - ישנה אפשרות שהממצא ממקור של העצם עצמה או מבלוטת לימפה או מספר הסברים אחרים. חשובה בדיקה כדי לכוון לאבחון.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר