פיענוח תוצאות CT מערות הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

15/06/2014 | 19:54 | מאת: hezi

שלום, בשנת 2002 עברתי ניתוח אסטתי ויישור מחיצות האף, מאז סובל מקשיי נשימה, בשנתיים האחורנות סובל משיעול יבש וכאבי ראש ונזלת תמידיים, בהתייעצות רופא א.א.ג נשלחתי לCT לפני ניתח יישור מחיצות, אשמח לדעור על סמך הCT המצורף: מחיצת האף סוטה במידה מינימלית לימין. רירית האף שמורה. קונכות האף מעט מעובות. אין עדות לקונכה בולוזה. הקומפלקסים האוסטיומיאטלים פתוחים. מערות הלסת : מימין שמורה. משמאל עם עיבוי רירית מינימלי. תאי האתמואיד שמורים. מערות המצח : מימין לא התפתחה. משמאל שמורה. מערות הספנואיד שמורות. הדפנות הגרמיים של כל מערות הפנים שמורים. לוע האף חופשי.

CT כמעט תקין. חשובה הקליניקה - חשוב לחזור לרופא - להבדק - ואז לשאול לעצתו בעקבות ה CT.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר