פצעים אדומים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

18/05/2014 | 19:20 | מאת: שלום

בן 27.סובל מקנדידה בלשון במשך החודשיים האחרונים.שמתי לב שבימים האחרונים הופיעו מספר פצעים אדומים נפוחים.הפצעים לא כואבים או צורבים.הפצעים ממוקמים כל אחד בצידי הלשון האחוריים.בנוסף שמתי לב לעוד שתי נקודות אדומות בלשון האחורית שאינן בולטות.מסביב לנקודות אלה יש את הפטרת. הפטרת נמצאת בכל הלשון אבל בעיקר בחלקה האחורי. עוד שאלה,במשטח שנעשה לי נמצא אי צמיחת שמרים.אני אחרי טיפול של איטרנול במשך חודש אבל אין הטבה בהופעת השכבה הלבנה. האם יש סיבה לדאגה?האם זה מסוכן?אלו הן בלוטות הטעם?

לא ברור שאכן יש פטריה - המשטח שלילי לפטריות (שמרים). הממצא הגושי בהחלט יכול להיות בלוטות רקו. למה לא להבדק?

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר