שתי דעות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

08/05/2014 | 10:48 | מאת: רויטל

שלום לך בננו בן ה 4.5 נוחר בשינה בשלושה חוד' אחרונים ולאחרונה נמצאו אצלו נוזלים באוזניים. בצילום רנטגן נצפה שקד שלישי מוגדל ובבדיקה נראו שקדים מוגדלים. בביקור אצל רופא מומחה א' נאמר לנו "מיד לנתח"- שקדים, כפתורים ושקד שלישי וכבר נקבע לנו מועד לניתוח. בביקור אצל רופא מומחה ב' נאמר לנו שהשקדים לא כ"כ גדולים ולא נושקים, הנוזלים באוזניים מועטים ואת סוגיית הנחירות יש לבדוק במכון שינה כי תלוי אם יש דום נשימה, ושממש לא בטוח שצריך לנתח...כי פעמים רבות השקדים נשארים כפי שהם והילד גדל. יש לציין כי בננו ילד בריא בד"כ, אינו סובל מדלקות אוזניים דלקות גרון ונזלות, ואינו היפראקטיבי ולא מרוכז. אינו מרטיב בשינה. אך כרגע יש ירידה בשמיעה בגלל הנוזלים באוזניים. בינתיים, קבענו תור למכון שינה. מניסיונך, האם יש מקרים שבהם לא נדרש ניתוח אם מתגלה שאין הפסקות נשימה למרות הנחרות? האם נוזלים באוזניים יכולים להעלם מעצמם או שדרוש ניתוח צינוריות ושקד שלישי בכל מקרה?

בעקרון - באם נחרה ממושכת ומשמעותית - ישן עם פה פתוח מזה תקופה ארוכה - ואולי הפסקות נשימה בשינה אזי, יש מקום לכריתת שקדים + שקד שלישי (אדנואידים). לגבי הנוזלים באוזן התיכונה - באם יש מעקב של רופא למשך מספר חודשים - ואין שיפור ואולי אף הרעה - כמו תמט של התופית ו -או לקות שמיעה מעל 25 דציבל ולמשך זמן - אז יש גם מקום להחדרת צינוריות איורור - "כפתורים".

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר