חסימה אפית - הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/03/2014 | 19:23 | מאת: סיגל

שלום דוקטור אני בת 43, לומדת, לפני שנתיים עברתי ניתוח אף אסתטי שלא צלח ועפ”י בדיקה שעשיתי אצל מומחה א.א.ג יש לי: סטיית מחיצה, עיוות האף, לא נשארו לי סחוסים כמעט באף, שסתומי האף מוצרים עד כדי חסימה שאני לא יכולה לנשום מהאף ונושמת רק מהפה, בנוסף, מהניתוח יש לי ריח רע מהאף שאינו פוסק. חזרתי לפני שעה מאבחון של הפרעת קשב וריכוז והתוצאות היו קשות, השאלה שלי היא, האם חסימה אפית יכולה לגרום להפרעות קשב וריכוז? והאם יש טיפול שיכול להקל עליי את הנשימה שאוכל להמשיך ללמוד ולהתרכז יותר טוב? תודה

לא ברור שיש קשר עם הפרעות כאלו במבוגרים. בענין ניתוח - לפי התאור לפיו - "לא נשארו לי סחוסים כמעט באף, שסתומי האף מוצרים עד כדי חסימה שאני לא יכולה לנשום מהאף ונושמת רק מהפה, בנוסף, מהניתוח יש לי ריח רע מהאף שאינו פוסק" - ניראה שמדובר במצב בעיתי לתיקון - יש מקום להתיעץ עם מומחה ספציפי בתחום ולקבל הסבר ראלי רק לאחר בדיקה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר