כאבים בגשר האף ובצד שמאל של הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

25/03/2014 | 18:02 | מאת: יעל

שלום בת 33 בריאה בדכ. לפני כחודש וחצי החל לי כאב קל מאוד שהורגש רק בנגיעה בנקודה מסוימת בגשר האף מצד שמאל (בנקודת מפגש בין העצם לסחוס). לפני שלושה שבועות היה לי מעט דם בעת קינוח האף למשך יומיים-שלושה (זה היה בימים שהיה אובך והיה מאוד יבש..אולי קשור) ובמקביל הכאבים שהרגשתי התחזקו והורגשו לא רק בנגיעה. מאז יש לי כאבים שונים בצד שמאל של הפנים : בגשר האף בצד שמאל - איפה שהכל התחיל, כואב כשאני לוחצת באותה נקודה מסוימת של המפגש בין עצם האף לסחוס, ולפעמים לכל אורך גשר האף מצד שמאל גם בלי שאני לוחצת. כמו כן יש תחושה של עין מעט יבשה, וכן כאבים במיקום משתנה בשיניים עליונות ותחתונות בצד שמאל וכן במפרק הלסת. אין לי כלל נזלת או גודש - להיפך, בצד הכואב יש תחושה אפילו של מעבר אויר מהיר וחופשי יותר ואפילו תחושה של יובש או צריבה מדי פעם. כמו כן, אציין שלפני שבוע וחצי הייתי מעט מצוננת שוב ליום יומיים, ואז בבוקר הייתה לי נזלת סמיכה יותר בצבע צהבהב שבה ראיתי שוב מעט שאריות של דם (בצבע חום), אך זה חלף עם ההצטננות. בבדיקת רופא אאג לא ראה סימני דלקת, אך נתן לי לקחת אנטיביוטיקה ואם לא יעזור לעשות CT. בינתיים אני ביום החמישי של האנטיביוטיקה והכאבים עדיין קיימים. קבעתי תור לCT אך בינתיים אני מאוד חוששת. מנסיונך- למה התופעות שתיארתי יכולות להתאים? אני מאוד חוששת מגידול סרטני, האם התופעות שציינתי מתאימות לכך? תודה רבה

אכן - באם אין ממצאים בבבדקה של הרופא נידרשת בדיקת הדמיה ואכן CT היא זו הנידרשת. אין כל יתרון בהנחות לא מבוססות. יש אפשרות גם שלא ימצא כל ממצא!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר