preauricular pits

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

15/02/2014 | 14:40 | מאת: תמר

היי. מאז שהייתי תינוקת הופיע לי חור קטן כזה בסחוס\אפרכסת של האוזן. קראתי קצת בגוגל, כתוב שזה נקרא preauricular pits\cyst\sinus זה בדרך כלל לא מפריע לי, אבל לעיתים זה קצת מגורה מבפנים, ואז כשאני לוחצת\משפשפת את זה, יוצא איזה מין נוזל (די מסריח שכזה). יש שם גם כזו ג'ולה קטנה. עכשיו זה פתאום כואב לי. (למשל ללחוץ על זה), לפני כמה שנים גם הייתה תקופה של כמה ימים שזה כאב. עכשיו זה חזר שוב, בגיל 24, פעם שנייה. שמעתי שיש שממליצים לנתח את זה. אני לא מעוניינת. רק רציתי לדעת האם זה מסוכן. כי מבחינה אסתטית לא רואים דבר, וזה גם בדרך כלל לא כןאב או מפריע לי. מה המשמעות של הנקב הזה?

אין צורך לנתח באם אין זיהומים חוזרים או מפריע מסיבה אחרת. מקורם של ה PITS בפגם חסר משמעות בהתפתחות(ך) העוברית.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר