ציסטה ברנכיאלית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

31/01/2014 | 04:36 | מאת: מודאגת

לפני כ7-8 חודשים פניתי לרופא עם בלוטה נפוחה בצוואר שהרגשתי עי מישוש. נשלחתי לעשות בדיקות שונות כולל אולטרה סאונד. בבדיקה מצאו בלוטת לימפה נפוחה. נתנו לי אנטיביוטיקה וכן הפניה נוספת לאולטרה סאונד-בבדיקה השניה היה שיני קל, הבלוטה קצת קטנה. בכל מקרה הבלוטה נשארה נפוחה עד עכשיו. לפני כחודש התיעצתי עם מומחה אאג שהפנה אותי לסי טי, וכן לניקור. את הסיטי עשיתי בשבוע שעבר (את הניקור עדיין לא) בסיטי הכל היה תקין חוץ מזה שמצאו ממצאים שמתאימים לציסטה ברנכיאלית. יש לי פגישה עם המומחה בשבוע הבא אבל אני נורא נורא מודאגת כי הבנתי שזה כרוך בניתוח שמשאיר צלקת וזה מדאיג אותי מאוד-אז רציתי להבין במה מדובר כדי שלא אצטרך לחכות כל השבוע בשביל תשובות. האם אפשר לא לבצע את הניתוח? האם ישנה דרך נוספת להוציא את הציסטה בלי חתך? לשאוב אותה? תודה מראש

בעקרון דורש ניתוח הכרוך בהרדמה כללית + גישה דרך הצוואר - כפי שהוסבר לך.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר