שאלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

15/01/2014 | 01:01 | מאת: אבי

שלום, אני בן 63, בריא בדרך כלל, לא נוטל תרופות באופן קבוע (פרט לאקטונל אחת לחודש כיוון שיש לי אוסטאופורוזיס). ב 2-3 השבועות האחרונים אני מרגיש פחות טוב, ועדיין לא הבראתי, אך סך הכל הרגשתי "בסדר" והלכתי לעבודה. בסוף השבוע האחרון (שישי-שבת) הרגשתי עוד יותר פחות טוב, החום עלה לי ל- 38.6, הרגשתי מקורר, כאב גרון, שיעול (עם ליחה), קצת מצונן, ותחושה של בחילות שמפריעה לי. ביום שבת ויום א' החום קצת ירד ואף היה תקין, אבל ביום ב' שוב חזר לי החום (הפעם מדדתי 39) הבחילות ושאר התסמינים שכתבתי למעלה, ועל אף שאני נוטל אקמול יש לי עדיין חום של 38.5 בערך. ביום ב' פניתי לרופא המשפחה שרשם לי אוגמנטין (2 כדורים ביום) ומוקוליט, התחלתי את האוגמנטין ביום שני בערב. היום יום ג' בערב וכרגע מדדתי חום של 38.3. שאלותיי הן: 1. אחרי כמה זמן שהחום לא יורד עליי לגשת שוב לרופא המשפחה? האם להמתין עד לסוף הטיפול באנטיביוטיקה (שבוע ימים) גם אם ממשיך לי חום של למעלה מ- 38 ואף מגיע לאזור ה- 39? או שעדיף לי לפנות כבר בימים ד'-ה' הקרובים? 2. האם ניתן ליטול את האקמול יחד עם האוגמנטין? 3. רופא המשפחה לא הפנה אותי לאף בדיקה אלא פשוט רשם לי את האוגמנטין. האם יש בדיקה שאני יכול לבקש, כדי לבדוק במה אני חולה? האם יש בדיקות דם שניתן לעשות ואילו? אשמח לדעת על אפשרויות, באופן כללי, לבדיקות שניתן לבצע במצבי... תודה, אבי

ניראה שמדובר בדלקת דרכי נשימה עליונה ונישמע שאתה מקבל טיפול מתאים. סביר שבעת כתיבת שורות אלו (וקריאתן?) אתה יותר טוב. בריאות!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר