כאבי גרון חוזרים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

02/01/2014 | 12:18 | מאת: ליליאן

אני מנסה להבין אם יש לי לפחות פעמיים בחודש כאבי גרון בחורף, פעם בחודש בממוצע כאבי גרון בעונות אחרות, וכאבי הגרון האלו נמשכים במשך שבוע שלם בממוצע! האם זה אומר שמערכת החיסון שלי חלשה? ממה זה יכול להיות? ואיזה בדיקות אפשר לעשות לגילוי חיידקים חוץ סטרפטוקוק? ואיזה עוד בדיקות יש חוץ ממשטח גרון לחיידק הסטרפטוקוק?

לא כל כאב בגרון הינו ביוטי של דלקת. רב הדלקות הן ויראליות - לא סטרפטוקוקליות. בדיקת רופא כהתחלה.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר