כאבים בעת דיבור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

08/12/2013 | 00:15 | מאת: ענת

שלום, טון הדיבור שלי יחסית חלש ובעבר הייתי נוטה לאבד את הקול לפחות פעם אחת בשנה. בשנה האחרונה המצב החמיר ולאחר כל מאמץ קולי אני סובלת מכאבים בדיבור (ללא איבוד קול או צרידות.. רק כאב בעת דיבור), והכאבים נשארים איתי לאורך מספר ימים לפחות (גם כשאני מדברת בטון רגיל). בפעם האחרונה שהעברתי הרצאה שדרשה ממני מאמץ קולי, כאב לי לדבר במשך חודשיים וחצי לאחר הרצאה זו. (במשך החודשיים שתקתי לחלוטיןן ולא הוצאתי הגה) יש לציין שהכאב מופיע רק כשאני מדברת (אין כאב בעת בליעה), ואיני מעשנת הייתי אצל קלינאית תקשורת שטענתה שאני מדברת נכון והבעיה אינה באופן הדיבור הייתי אצל אף אוזן גרון שעל ידי הבדיקה של החדרת מצלמה דרך האף שלל סיצטות וצלקות ועשיתי אולטרסאונג לבלוטת התריס ומשטח גרון שיצאו תקינים, ההנחה הרווחת מצד רופא הא.א.ג הייתה שמדובר בריפלוקס אך לא הייתה יכולת לקבוע שזו הסיבה כי איני סובלת מצרבות והתסמינים היחידים שיש לי זה הכאב בדיבור וטעם רע בבוקר לאחר השינה. בנוסף, כשלקחתי כדורים נגד ריפלוקס למשך חודש וחצי לא הרגשתי הקלה כלשהי בכאב בדיבור, וכשפניתי לרופא א.א.ג נוסף ורופא גסטרו השניים טענו שלדעתם אין לי ריפלוקס. אני מרגישה חסרת אונים כי אני לא יודעת איך לגרום לכך שיפסיק לכאוב לי לדבר במשך ימים לאחר כל מאמץ קולי קטן, אשמח אם תוכל לעזור, תודה מראש!

ממליץ לפנו למרפאת קול - יש כאלו ברוב מרפאות החוץ של אף אוזן גרון בבתי החולים השונים.

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר