עיבוי רירית הנזופרינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר

21/10/2013 | 11:41 | מאת: רפי

שלום רב, בשנת 2007 בבדיקת אאג מצא הרופא באמצעות סיב אופטי שהוחדר לאפי אנדואיד בלוע האפי. הופנתי ל ct שאישר את הממצא בתוספת הערה על הסתיידות. הופנתי על ידו לשקילת ביופסיה ובטרם ביצועה החליט הפרופסור האחראי על המחלקה כי מדובר בתגובה למפתית לעישון ולא ביצע ביופסיה. מאז ועד היום משך של כ 6 שנים הייתי במעקב אצל אאג. היום הייתי אצל רופאה אחרת אאג שאמרה לי שאם הייתה אחותי הייתה ממליצה לי לכרות את הממצא. שאלתי כיצד לפעול? האם יש סבירות לסיכון לאחר ששני פרופסורים בתחום ראו את הממצא? האם על סמך המלצתה פתאום מנהל המחלקה יאות לנתח? האם לדעתך זה נחוץ ו/או האם יש טיפול תרופתי לכך? לציין שאני בן 39 כיום.

לא ברור לי מה מסובך? ממליץ לך להבדק על ידי רופא אאג מומחה - להסביר מהן התלונות- קרי, ממה אתה סובל - להבדק בדיקה גופנית - ולקבל החלטה. פשוט!

מנהל פורום אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר